måndag 25 juni 2012

Muffins med svarta vinbär

Jag hittade en påse svarta vinbär i frysen. Jag hade även lite bananer som behövde ätas upp. Alltså bakade jag muffins med vinbär och banan. Barnen äter dem inte, men jag tycker de är goda.

För 12 muffins i en muffinsplåt

Ingredienser
125 g margarin eller smör
2 ½ dl farinsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. vinbär (banan)

Ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en muffinsplåt.
Rör matfett och socker till en jämn smet.
Rör ner äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
Sluta röra så fort smeten är jämn.
Vänd ner bären (och bananbitar) med en sked och blanda försiktig.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar